Bakos Attila, jóga filozófia

Gyógyulj magyar! - Cikkek az egészségről

MIÉRT ÉPPEN JÓGA

A jóga az önfejlesztés tökéletes gyakorlati módszere, ami a szemléletmódunk és személyiségünk minden oldalát tökéletesíti.  Ezt szolgálják az ászanák, pranayama technikák, kriyák, jóga nidra és meditációs technikák egyaránt, sőt a tudás, a filozófia művelése és a karma jóga, vagyis az önzetlen cselekvés gyakorlata is. A jóga egy komprehenzív tréning | test & elme átfogó rendszeres edzése.

A gyakorlatok a tudatosság kiterjesztésével  a test, a tudat és a lélek egységének megteremtését támogatják.
A jóga a személyes tapasztaláson alapszik.  Rendszeres gyakorlással megemelkedik az energiaszintünk, az életerőnk, megnő az élettartamunk és minden síkon egészségessé válunk.   Hatékonyan tudjuk elvégezni a munkánkat és sikeressé válhatunk a számunkra fontos dolgokban.

A jóga gyakorlata reális önértékelést, önbizalmat és önállóságot ad.   

A jóga egyben a helyes életvitel művészete is. Ha a jóga alapelvei közül beemelünk néhány elemet a mindennapjainkba higgadtabban tudjuk megoldani a felmerülő élethelyzeteket, feladatokat, és képessé válunk tudatosan kezelni a mindennapos stresszt.   Összességében a jóga  gyakorlata békét, elégedettséget  és tartós boldogságot hoz el.

Az órákon való részvétel sem előképzettséget sem pedig hajlékonyságot nem igényel. A gyakorlással pár hónap alatt minden bizonnyal csodás, tartós eredményeket érhetünk el.  A relaxáció során alkalmazott hangtálak kifinomult rezgése segít oldani a stressz által okozott blokkokat, mélyíti az elengedést és támogatja testünk öngyógyító mechanizmusainak aktivizálódását.

A HANGTÁLAKRÓL

A hangtálak és a gong – oberton gazdagságuk miatt – intenzív hatást fejtenek ki mind a fizikai- és a mentális síkon (Oberton hangzás:  az alap hang mellett vele egy időben egy vagy több magasabb hang képződik.)
A Tibeti Tálakat 7-12 fém ötvözetéből készítik, melynek összetétele hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra.  Vagyis e tálak nemcsak hangokat, hanem rezgéseket  is közvetítenek.
Mérettől függően 5 kovács 32 órát dolgozik egy tál elkészítésén.  A tradicionális hangtálak 12 fémből készülnek, ahol a 7 bolygó féméhez: arany (Nap), ezüst (Hold), higany (Merkúr), vörösréz (Vénusz), vas (Mars), ón (Jupiter), ólom (Szaturnusz), még további ötöt használnak: cink (oldja a feszült állapotot), meteorfém (fokozza a tettvágyat és az aktivitást), bizmut (fokozza az emésztőrendszer működését), galenit (izületi gyulladások enyhítése), és pirit (jótékony hatású a tüdőre).
Ez az ötvözet tartalmazza még egy régi hangtál darabját, – mint a régi tudás szimbolikus transzformátorát.
Néhány fém, pl. a higany, vagy az ólom, homeopátiás potenciában kerülnek az ötvözetbe, ahogy ez a régi gyógyító tudásnak (Ayurveda, alkímia) megfelel.  A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentősége van.
A hangtálak kozmikus-szférikus hangzása lelkünket szólítja meg.

/Narada Akadémia/

A Peter HESS Institute által készíttetett és bemért hangtálak meditatív rezgése  a jóga nidra (jógikus mély relaxáció) több ezer éves módszerével egyesítve visszaállítja a test és a tudat őseredeti harmóniáját, valamint elősegíti a teljes fizikai, mentális és érzelmi relaxációt. Oldódhatnak a stressz pontok és esély nyílik az elengedésre.  Az egész napos intenzív szellemi és/vagy testi erőfeszítés után megérdemelt, mély ellazulást nyújt.

Szólj hozzá!