Magyarország ökoszisztémájának megsemmisítése

Folyamatban Magyarország területén az ökoszisztéma szisztematikus megsemmisítése

Az átlagember csupán annyit érzékel, hogy eltűnnek a fecskék, meg a méhek…

Közben drágul a méz és minden élelmiszer ára, mert a növényvilág nem élhet a rovarok nélkül. Még mi sem.

Anglia vagy Németország területén a hajdanán gazdag rovar és állatvilág már a múlté.

Szisztematikus, bombasztikus összegekbe kerülő „kutatásokkal” a háttérben, milliárdokat költöttek a kormányok szúnyog és rovarírtásra, mintha nem lehetne a védekezést egyénileg, vagy célzottan egyes fajok ellen biztosítani. Már az sem szempont egy permetezés során, hogy egyáltalán a területen van e olyan számban szúnyog, hogy az komfortérzetünket zavarja.

A totális irtás országos kiterjesztésűvé vált és érinti  Budapest belvárosát és hasonló, a szúnyogok élőhelyétől távoleső vidékeket. Az írtást végző cégek 2018 ban már kifejezetten tömegrendezvények  (falunapok, tiszafüredi halnapok), vagy a Margit szigeten délután 5 órakkor sétáló tömegek felett hajtották végre  a repüléseket. A logika ebben az, hogy minnél feltűnőbb, annál könnyebben hihető, hogy nem ártalmas az emberi szervezetre. Ezt azonban hosszútávon eddig egyetlen egy permetszernél, és nem árulok el nagy titkot, ha elárulom, -gyógyszernél sem sikerült tesztelni elegendő ideig.

A permetezés eredménye többnyire katasztrófális a  rovarvilág számára. Bogarak, lepkék válogatás nélkül vergődnek és a méreganyag a levegőben akár  egy órán át szitáló méregnek köszönhetően mindenhová (lakásba, autóba) bejut.  Utána bekerülnek a hangyák és már rovarokat, rovartetemeket evő állatok gyomrába és a pusztítás folytatódik. Vajon ki tudja ennek a folyamatnak a teljes végeredményét megjósolni.

Mi lehet a valós cél? Mert ugye nem gondoljuk, hogy az elköltött milliárdok az állampolgárok érdekét szolgálják?!

Az egyik, a Bayer ( a Monsato jelenlegi tulajdonosa) és hasonló, az élelmiszeripart uralni kívánó cégek komoly stratégiát építettek a mesterségesen, vagy génkezeléssel előállítható élelmiszerek piacán. Nagyon is a jövőbe láttak.

Ha ugyan is ha az ökoszisztéma nem működik, egyes láncszemei eltűnnek, úgy az eddigi módon NEM LEHET többé lassan egészséges növényeket termeszteni. Az új technológia kész, már csak meg kell venni. A kereslet erre akkor növekszik, ha a rovarok már nem poroznak, ha a kártevők  természetes ellenségei már rég nem léteznek. Tehát valakik sok pénzt keresnek a rovarok válogatás nélküli írtásával, és mások, vagy ugyan azok akár, az új, rovar nélküli is működő mezőgazdasággal.  

Erre gondoljunk, ha egy permetező gép elhúz a fejünk felett!!