Nem számított sosem, hogy ők is ezen a bolygón élnek

Gyógyulj magyar! - Cikkek az egészségről
Nem meglepő, hogy a tudomány és a oltárán más hasonló áldozatra is képes volt a Midgley- General Motors páros. Az elektromos hűtőszekrények difluor-diklórmetán gázos megoldása és világszintű bevezetése a Föld ózonrétegének és az egészségünknek egyaránt nagy pofont adott. Nagy árat fizettünk újfent a kényelemért. A mára „veszélyes” kategóriába sorolt anyagot csak a 90-es években tiltották be. Tehát, megint ugyanaz a folyamat. A hosszútávú környezeti hatások vizsgálata csak akkor kerülhet előtérbe, ha a káros hatások már egyértelműek és kimagyarázhatatlanok.
Szeretnék rámutatni, hogy a felsorolt tettek világszintű kiterjesztése mögött is „hús-vér” emberek álltak és nem igazán aggódtak azon, hogy nagy valószínűséggel nekik és utódaiknak is ezen a bolygón kell leélni az életüket. Ismét egy példa arra, hogy a fejlesztési és a profit hajhászási láz következtében elveszíti az ember a realitásérzékét.
A „sors” fintora, hogy Midgley magatehetetlenül, bénán, a saját maga által feltalált végtag és testmozgató szerkezet vezetékeire felakadva lelte fulladásos halálát. Talán az utolsó tisztaelméjű pillanatában eszébe jutott, hogy a találmányoknak mindig meg kellene adni a biztonságos kutatási és tesztelési fázis lehetőségét a „káros és kedvezőtlen” hatások tekintetében.

Szólj hozzá!